Onze Opleidingen

Volgende opleidingen kan je volgen op het CLW Don Bosco.

Klik op de titel om meer informatie over de opleiding te lezen.
Logistieke hulp in zorginstellingen => verzorgende/zorgkundige

Help je graag mensen?

Heb je een luisterend oor? Werk je graag met je handen? Ben je geïnteresseerd in het functioneren van het menselijk lichaam en geest? Werk je graag samen met ander collega's? Dan is logistiek helper en/of zorgkundige iets voor jou. De opleiding logistiek helper duurt 1 jaar: Je behaalt een certificaat. De opleiding zorgkundige duurt 3 jaar: je behaalt een certificaat zorgkundige mét een riziv-nummer (hiermee kan je overal tewerkgesteld worden in de zorgsector).

Toekomstmogelijkheden:

Na je studies als zorgkundige kan je verder studeren als verpleegkundige: aanvullend secundair beroepsonderwijs ( niet in deze school). Als logistiek helper of als zorgkundige kan je tewerkgesteld worden in een ziekenhuis, in een woonzorgcentrum of in de thuiszorg.Informeer voor deze opleiding...

Verantwoordelijke:

Karl Verelst

Verantwoordelijke Keukenmedewerker en hulpkok

GSM Nummer: 
+32478952201
Winkelbediende

Winkelbediende is opgebouwd uit 3 opleidingen:

  1. Aanvuller
  2. Kassier
  3. Verkoper

1. De opleiding Aanvuller bestaat uit 3 modules:

- Aanvulwerk - Presentatiewerk - Klantencontact De aanvuller staat in voor het helpen van klanten met vragen of klachten, het eigenlijke aanvullen, het onderhouden van rekken, de controle op prijsaanduidingen, het controleren van geleverde artikelen, voorraadbeheer, het tellen van de artikelen voor het opmaken van de inventaris en diefstalpreventie.

2. De opleiding Kassier bestaat uit 2 modules:

- Kassawerk - Klantencontact De kassier staat in voor het bedienen van de kassa, het opstarten en afsluiten van de kassa, het onderhouden van de kassaomgeving, het verwerken van de artikelen en het informeren over en toepassen van de verschillende betalingsmogelijkheden. Hij staat ook in voor het inpakken van producten, het helpen van klanten met vragen en klachten alsook diefstalpreventie.

3. De opleiding Verkoper bestaat uit 3 modules:

- Verkoop - Presentatiewerk - Klantencontact De verkoper staat in voor het eigenlijke verkopen, het onthaal en afscheid nemen van de klant, diefstalpreventie, de controle op prijsaanduidingen, klanten stimuleren tot aankoop door een goede presentatie en het verzorgen van de diensten na verkoop. Hij werkt steeds op een klantvriendelijke manier.

Certificaten

Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd wordt een certificaat uitgereiktInformeer voor deze opleiding...

Verantwoordelijke:

Saarke Buelens

Verantwoordelijke Winkelbediende; Magazijn; Hovenier

GSM Nummer: 
+32478952183
Magazijnmedewerker

Magazijn is opgebouwd uit 3 opleidingen:

  1. Magazijnmedewerker
  2. Bestuurder heftruck
  3. Bestuurder reachtruck

1. De opleiding Magazijnmedewerker bestaat uit 3 modules:

- Inkomende goederen - Uitgaande goederen De magazijnmedewerker ontvangt en laadt goederen. Hij pakt de goederen uit en in, sorteert en controleert ze, maakt ze verzendklaar, verplaatst ze en slaat ze op. Hij gebruikt hierbij hulpmiddelen zoals transpallet, steekkar,… en stapelhulpmiddelen zoals pallet, box, kooi,… en past stapeltechnieken toe. De magazijnmedewerker telt, scant en registreert de goederen. Hij controleert de bijbehorende documenten en vult ze in.

De opleiding Bestuurder heftruck bestaat uit 3 modules:

- Besturing heftruck - Verplaatsing lading heftruck - Verplaatsing lading extern transportmiddel De bestuurder heftruck verplaatst en stapelt goederen over korte afstanden zowel binnen als buiten. Hij laadt en lost externe transportmiddelen. Hij voorziet de heftruck van diverse voorzetapparatuur. De lading bevindt zich voor de voorwielen

De opleiding Bestuurder reachtruck bestaat uit 2 modules:

- Besturing reachtruck - Verplaatsing lading extern transportmiddel De bestuurder reachtruck verplaatst en stapelt goederen over korte afstanden, vooral in smalle gangpaden van een magazijn. Hij gebruikt de reachtruck om de goederen te stapelen en te ontstapelen op grote hoogte. Hij kan de ganse mast van de reachtruck vooruit en achteruit bewegen. De bestuurder reachtruck zit haaks ten opzichte van de vorken.

Certificaten:

Voor elke module die men met vrucht heeft gevolgd wordt een deelcertificaat uitgereikt. Voor elke opleiding die men met vrucht heeft gevolgd wordt een certificaat uitgereikt.Informeer voor deze opleiding...

Verantwoordelijke:

Saarke Buelens

Verantwoordelijke Winkelbediende; Magazijn; Hovenier

GSM Nummer: 
+32478952183
Keukenmedewerker - hulpkok

Experimenteer je graag met groenten,fruit, vis- en vleesgerechten?

Verwen je graag anderen door lekker te koken? Zijn potten en pannen je niet vreemd, werk je graag in teamverband? Wil je rekening houden met de hygiëne voorschriften,veiligheid en moderne keukenuitrusting? Maak je droom waar als keukenmedewerker of hulpkok!

Toekomstmogelijkheden:

Met de opleiding keukenmedewerker en hulpkok achter de rug kan je in deze tak van de horeca een diversiteit aan tewerkstelling ontdekken. Werken als keukenmedewerker in een grootkeuken,verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van bepaalde opdrachten zoals het onderhoud of voor het versnijden en bereiden van groenten en dagschotels. Als hulpkok krijg je de nodige kennis mee om ook te kunnen meedraaien op het gastronomisch gebied. Wil je nog verder je vaardigheden ontwikkelen, dan zal je nadien moeten kiezen voor de opleiding kok.Informeer voor deze opleiding...

Verantwoordelijke:

Karl Verelst

Verantwoordelijke Keukenmedewerker en hulpkok

GSM Nummer: 
+32478952201
Schilder - decorateur

Schuilt er een schilder in jou?

De schilder schildert wanden en plafonds. Hij beschermt en verfraait gebouwen en interieurs. De opleiding schilder wordt in modules aangeboden. Het certificaat dat je kunt behalen is opgebouwd uit 3 modules. Als je deze 3 delen hebt behaald, krijg je automatisch het certificaat.

Basistechnieken schilderwerk:

De inhoud van deze module omvat het voorbehandelen van pleister en hout/houtachtige ondergrond en de grondbeginselen voor het aanbrengen van dekkende verflagen, maar geen afwerkingseindlaag. Ook het aanbrengen van behangpapier zonder motief zit inbegrepen.

Pistoolschilderwerk:

Schilderwerk: De inhoud van deze module omvat het uitvoeren van eenvoudig figuratief schilderwerk, waaronder verstaan wordt:biezen trekken en eenvoudig sjabloneerwerk uitvoeren en cijfers en letters schilderen. Als decoratieve technieken komt tamponeerwerk aan bod alsook minstens één uit volgende technieken:rol-, spaan-, spatel-, klop-, kwast-, spons- en wikkeltechnieken. Bijzondere aandacht dient te gaan naar elementaire esthetiek.Informeer voor deze opleiding...

Verantwoordelijke:

Lien Cortois

Verantwoordelijke Schilder decorateur

GSM Nummer: 
+32479816118
Machinaal houtbewerker - interieurbouwer

Eerder een houtworm dan een boekenworm?

New! Dan ben je van harte welkom in ons splinternieuw houtbewerkingsatelier!

Eerste Jaar:

Als toekomstig houtbewerker leer je in het eerste jaar alles wat je nodig hebt om zelf een meubel te maken. Je leert de verschillende materialen kennen, gereedschap en machines gebruiken, een werktekening maken, verbindingen maken, afwerking van het meubel, … Na dit eerste jaar haal je een certificaat Machinale Houtbewerking.

Tweede Jaar:

In het tweede jaar leer je grotere constructies bewerken en plaatsen. Je leert hoe je interieurelementen moet stapelen, transporteren en stockeren. Je leert hoe je een ruwbouw klaar moet maken om de interieurelementen in te plaatsen. Tenslotte leer je de interieurelementen plaatsen en afwerken. Na dit jaar haal je een certificaat Plaatsing Interieurelementen.

Toekomstmogelijkheden:

Als houtbewerker kan je tewerkgesteld worden in een binnenschrijnwerkerij. Wil je graag verder studeren? Je kan deze vervolgopleidingen volgen (niet op onze school): - Werkplaatsbinnenschrijnwerker - Plaatser parket - Plaatser binnenschrijnwerk - Binnenschrijnwerker - Interieurbouwer - Meubelmaker - Decor- en standenbouwer - KarkassenmakerInformeer voor deze opleiding...

Verantwoordelijke:

Sander Gardyn

Verantwoordelijke houtbewerking en Hovenier

GSM Nummer: 
0493519034
Hovenier

Houd jij ervan met je handen te werken, buiten te zijn en veel afwisseling? Dan zit je als stratenmaker goed! Het beroep van stratenmaker is een stiel die zowel vakkennis als handigheid, inzicht, oefening en een flinke dosis spierkracht vereist. Je legt straten, voet- en fietspaden, opritten en andere verharde stroken, plaatsen en pleinen aan met klinkers, natuurstenen of andere tegels, grasdallen en al dan niet gerecupereerde kasseien,… allemaal in het gewenste verband. Uiteraard wordt alles keurig gevoegd en netjes afgewerkt.

 Je werkt met je lijf, vaak met zwaar materiaal en gereedschap. Je bent veel onderweg, want het werk is telkens ergens ander. Het is best hard werken, maar je werkt niet alleen, je maakt meestal deel uit van een ploeg. Je hebt regelmatige werkuren, al kan het weer altijd stokken in de wielen steken.  

De opleiding Stratenmaker bestaat uit 3 modules:

Plaatsing boordstenen

Plaatsing wegverhardingen

Voorbereiding bestrating

Verantwoordelijke:

Saarke Buelens

Verantwoordelijke Winkelbediende; Magazijn; Hovenier

GSM Nummer: 
+32478952183

Sander Gardyn

Verantwoordelijke houtbewerking en Hovenier

GSM Nummer: 
0493519034